Advokat Beograd

Sportsko pravo

Sportsko pravo Srbija

Profesionalna budućnost u sportu vas ili vašeg deteta je veoma važna, zbog čega je neophodno imati pravni savet od poverenja. Ako ste igrač – sportista važno je pravovremeno zaštiti Vaše profesionalne interese. Postoje značajne razlike među sportovima i svaki ima svoju specifičnu problematiku, ali sve njih u Srbiji reguliše krovni Zakon o sportu, koji nije najjednostavniji za tumačenje u pojedinim odredbama. Sa iskustvom u ovom sektoru, možemo da pružimo pouzdane savete o sportskom pravu.

Mi smo advokatska kancelarija sa respektabilnim iskustvom u oblasti sportskog prava. Naši advokati pružaju specijalizovane i stručne pravne savete i zastupanje. Naša kancelarija deluje kroz pravni okvir, kroz zastupanje, kao i savetodavno. U mogućnosti smo da pružimo usluge od izrade ugovora do pravnih saveta za klubove i sportiste. Ako Vam je neophodno angažovanje naših usluga, kontaktirajte nas na email: info@dvokatiubeogradu.rs i na telefon +381643809525

 Pružamo pravnu podršku počev od formiranja  sportskih subjekata / klubova I njihovog savetovanja i zastupanja do angažovanja sportista i njihovog transfera u zemlji i inostranstvu,  izrade ugovora, regulisanja odnosa sportiste sa klubovima, savezima, njegovog zastupanja pred poreskim organima i sudovima.

Naš cilj je da zaštitimo interese naših klijenata bilo sportskih klubova ili sportista pojedinaca. Svesni smo da naši sportisiti često igraju, treniraju i rade u teškim finansijskim uslovima. Zbog toga nije redak slučaj da se olako upuštaju u ugovore sa klubovima ili ugovore o sponzorstvu ili ugovore o tranferu, kako bi sebi omogućili lagodniji položaj, međutim ti ugovori mogu kasnije da im zadaju dosta glavobolje. Zato se trudimo se da sprečimo iskorišćavanje sadašnjeg i budućeg talenta i uspeha naših klijenata sportista – fudbalera, košarkaša, tenisera, vaterpolista, biciklista, gimnastičatara i drugih.

Šta znači termin – Profesionalni sportista? To je lice koje se prevashodno bavi sportkim aktivnostima kao osnovnim ili jedinim zanimanjem. Njihov status reguliše zakon. Profesionalni sportisti često imaju  ugovorom regulisane odnose sa sportskim klubovima, agentima, sponzorima itd.

U našoj kancelariji možete zatražiti pravni savet o vašem pravu i saznati više o vašim mogućnostima po ponuđenom ili zaključenom ugovoru. Ako vam je potreban advokat za sportsko pravo koji ima značajno iskustvom u ovom polju, možete nas kontaktirati. Naš advokat će biti zadužen da vas prati i savetuje tokom pregovora i pripreme vaših ugovora.

Stručnu pomoć pružamo naročito u sledećim pitanjima:

 1. Osnivanje sportskih klubova;
 2. Osnivanje privrednih društava u oblasti sporta;
 3. Osnivanje sportskih udruženja i saveza;  saveti oko upravljanja;
 4. Savetovanje sportskih klubova, saveza; izrada akata;
 5. Zastupanje sportskih klubova i saveza;
 6. Savetovanje sportista;
 7. Pravna podrška kod transfera igrača u domaće ili klubove u inostranstvu;
 8. Pravna podrška u posredovanju u pregovorima za domaće i strane klubove;
 9. Zastupanje pred disciplinskim organima i sudovima;
 10. Međunarodno sportsko pravo;
 11. Izrada sportskih ugovora između kluba i sportiste;
 12. Izrada ugovora o sponzorstvu;
 13. Analiza i raskid ugovora;
 14. Ugovori o upotrebi imena i lika sportiste – upotreba imidža i ugovori sa brendovima, licence;
 15. Pravni okvir za organizaciju sportskih događaja i manifestacija;
 16. Sastavljanje menadžerskih ugovora – ugovora o zastupanju – ugovori sa agentom;
 17. Analizirati i podržati dva procesa privremenog prelaska igrača u druge klubove ili sportska društva;
 18. Poresko planiranje; 
 19. Pravna podrška u posredovanju u pregovorima za domaće i strane klubove;
 20. Zastupanje i savetovanje u doping istragama;
 21. Saveti o ugovorima za maloletne igrače;
 22. Ugovori o stipendiranju igrača;
 23. Izrada i prilagođavanje statuta i pravilnika klubova, udruženja;
 24. Zastupanje sportista i klubova u arbitražama;
 25. Pregovaranje o ugovorima za prenos sportskih događaja;

Nastojimo da svaka usluga naše advokatske kancelarije bude skrojena prema potrebi klijenta (sportiste ili kluba). Svaki slučaj detaljno proučavamo pre nego što iznesemo bilo kakvo mišljenje ili predlog.

Razumemo da advokati u oblasti sportskog prava imaju značajnu ulogu u razvoju i odbrani interesa sporta uopšte kao i igrača i klubova, i zato smo spremni da saslušamo vaše probleme i pronađemo najbolje rešenje.

_____________

Napisala: advokat Tijana Vladisavljevic;

datum: 06. februar. 2022.godine.